Старозагорчета се завърнаха с три купи от състезание по православни ценности

50 ученици от първи до четвърти клас отпразнуваха Свето Благовещение с участие в Общинското ученическо състезание по православни християнски ценности, което се провежда за осма поредна година в Бургас. С благословението на Н. Впр. Старозагорския митрополит Киприан в надпреварата се включиха и учениците от ОУ „Кирил Христов” – Стара Загора, с ръководител свещеник Живко Желев, придружавани от класната ръководителка г-жа Цонка Янкова.

Старозагорчетата бяха разпределени в три отбора по четирима участници и успяха да спечелят първо, второ и трето място.

Състезанието се състоя в 4 кръга. В хода на играта децата трябваше да решават шифрограми, да отгатнат по изображения светите Тайнства на Църквата, да разпознаят светии и сцени от житията им, да разкажат за някой от Господските и Богородичните празници.

Директорът Г. Балъкчиев

Директорът Г. Балъкчиев

За добрата подготовка на старозагорските представители заслуга имат не само техните преподаватели по религия: настоящият – о. Живко Желев, и предишният – о. Цветан Иванов, но и ръководството на Основно училище „Кирил Христов”. Неговият директор Господин Балъкчиев е известен радетел за възпитанието и обучението на децата в духа на родолюбието и традиционните морални ценности. Като обществено признание за дългогодишните му усилия в тази посока, през 2015 г. му бе присъдена индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“. „Не може успехът да е дело на един човек, той е на всички. Ако съм направил нещо, то е заедно с учителите и учениците”, казва г-н Балъкчиев.

Споделяне